!! OPGELET Door de Coronacrisis kunnen enkel de ophaaldiensten en bestaande badgegebruikers bij de verbrandingsinstallatie terecht met hun afval.

We registreren tijdelijk geen nieuwe badgebruikers. Alle info over de bijzondere maatregelen n.a.v. de Coronacrisis vind je op deze pagina.

Gesorteerd bedrijfsafval op het diftar - recyclagepark

Ondernemers zijn wettelijk verplicht om 21 afvalfracties te sorteren.  Kan je met gesorteerd bedrijfsafval niet terecht op het gemeentelijk recyclagepark, dan kun je terecht op één van de diftarparken van MIROM. OPGELET: Door de Corona-crisis worden de recyclageparken tijdelijk gesloten. Deze maatregel is van kracht tot minstens 18 april. Houd de communicatie van MIROM Roeselare en je gemeente in de gaten voor updates. In Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Moorslede, Roeselare, Rumbeke, StadenTorhoutWingene en Zonnebeke  kan je tijdens de gewone openingsuren terecht met gesorteerd bedrijfsafval (*). Bij elk bezoek heb je je elektronische identiteitskaart en een badge nodig.  Afval uit de groene groep is altijd gratis. Afval uit de oranje en rode groep is betalend vanaf de eerste kg. Meer info over diftar vind je hier.

Let op:

  • Zelfstandigen, scholen, bepaalde verenigingen, OCMW's, rusthuizen, eigenaars van een 2e verblijf, toekomstige inwoners hebben ook een badge nodig. Kostprijs is 5 euro.
  • ​ Sommige verenigingen kunnen onder dezelfde voorwaarden als gezinnen aanvoeren. Het gemeentebestuur bepaalt welke verenigingen er hiervoor in aanmerking komen.
  • Op bepaalde diftarparken zijn er specifieke openingsuren voor voertuigen met een brutogewicht van meer dan 4.000 kg. 
  • (*) Klein Gevaarlijk Afval van badgebruikers wordt niet aanvaard op het recyclagepark. Contacteer hiervoor een privé-bedrijf of laat je KGA ophalen via POM West-Vlaanderen.

Vraag hier je badge aan voor aanvoer op het diftar- recyclagepark.

Afval naar de verbrandingsoven in Roeselare

Met brandbaar afval (restafval) kan je terecht in de verbrandingsoven van MIROM Roeselare (Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare). Raadpleeg hier het aanvoerreglement.

Wie?

Aanvoer is mogelijk door zelfstandigen & kmo's. Ook particulieren die eenmalig een grote hoeveelheid afval hebben, kunnen er tegen betaling terecht.

Kostprijs?

Brandbaar afval: € 12,733 / 100 kg
Hoog calorisch afval € 14,535/ 100 kg (bv. polystreen en isolatiemateriaal)
(Prijzen excl. btw, incl. milieuheffing, op datum van 01/2020)

Let wel: indien het factuurbedrag lager is dan 5 euro wordt er een administratiekost van 5 euro aangerekend.

Restafval, PMD en papier-karton ook aan huis opgehaald

Bedrijven kunnen beperkte hoeveelheden restafval, PMD en papier-karton laten ophalen via de gemeentelijke inzamelronde. Maak voor de ophaling van restafval en PMD gebruik van de officiële MIROM-zakken. Hiervoor is geen contract nodig. 

Meer info over de selectieve inzameling van bedrijfsafval vind je op www.ovam.be/sorteermeer.

Interessante links

  • Wil je een BEBAT inzameldoos voor batterijen in jouw winkel, onderneming, school of gemeente? Vul hier het aanvraagformulier in en ontvang gratis inzamelmateriaal.
  • Benieuwd naar de recycleerbaarheid van jouw verpakkingen en hoe je deze verpakkingen milieuvriendelijker kan maken? Meer info op www.preventpack.be.  
  • Download gratis commmunicatiemateriaal om je werknemers te informeren over de sorteerregels op www.sorterenophetwerk.be.