08
jun
2020

Openingsuren recyclagepark Hooglede uitgebreid

De openingsuren van het recyclagepark in Hooglede zijn uitgebreid. Door de gevolgen van Covid-19 was en is het er nog altijd erg druk. Met de uitgebreide openingsuren hoopt het gemeentebestuur de bezoekers wat meer te kunnen spreiden. Voortaan is het park ook op dinsdag en donderdag open van 13 tot 19 uur. Daarnaast kan je er nu ook terecht op woensdagvoormiddag, van 9 tot 12 uur.

04
jun
2020

Wie afval achterlaat, riskeert een boete

De verschillende maatregelen voor, en de gevolgen van de coronacrisis maken het niet makkelijk voor mensen die correct willen sorteren en hun afval een juiste bestemming willen geven. Textiel kan je tijdelijk niet kwijt in de containers op straat, je kan even geen spullen brengen naar de Kringwinkel, de inzameling van asbesthoudend materiaal ligt stil en op het recyclagepark is het vaak lang aanschuiven.

26
mei
2020

Tijdelijk geen textielinzameling meer

De inzameling van textiel via de containers op straat lag al een tijdje stil, maar nu kan je ook niet meer terecht in de containers op de recyclageparken. Deze tijdelijke stop geldt voor alle textielcontainers in Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke en voor alle textielcontainers op de recyclageparken van MIROM Roeselare.

22
mei
2020

Recordhoeveelheid elektro ingezameld in 2019

Recupel zamelde in 2019 een record van 122.548 ton in, een stijging van 4,4%. In totaal zijn dit 44 miljoen apparaten. Opvallend: de Belg bracht maar liefst 8 miljoen méér apparaten naar een inzamelpunt van Recupel in vergelijking met 2018. De investeringen in het inzamelnetwerk en de vele communicatiecampagnes werpen hun vruchten af.

Enorme stijging in klein elektro: +36%  

20
mei
2020

Start to kip: eerste winnaars bekend

Een week na de lancering van onze 'Start to kip'-actie zijn de eerste gelukkigen geselecteerd. 15 inwoners uit de gemeenten van MIROM Roeselare die zich afgelopen week inschreven, kunnen zo een startpakket kopen aan de voordelige prijs van 70 euro. Voor dat bedrag krijgen ze een degelijk hok voor 2 à 3 kippen (gemaakt door Weerwerk uit Roeselare), stro, voeder, een drinkfontein en oesterschelpen.

19
mei
2020

Bloempotjes en plantentrays in blauwe zak

Ben je met dit mooie weer aan de slag in je siertuin? Of ben je volop de bloembakken, kruidentuin of je moestuin aan het vullen met plantgoed?

Prima idee, maar denk er aan om nadien je afval correct te sorteren. Plastic bloembakjes, plantentrays en plastic verpakkingen van bijvoorbeeld bloemaarde horen thuis in de blauwe PMD-zak. Loss bloembakjes, plantentrays of folies worden niet aanvaard op het recyclagepark.

 

18
mei
2020

Openingsuren hemelvaartweekend

Nu donderdag, 21 mei, is het O.L.H. Hemelvaart en zijn alle recyclageparken van MIROM Roeselare gesloten. De kantoren van MIROM Roeselare zelf zijn dan ook dicht.

De recyclageparken van Kortemark en Staden zijn voorts ook gesloten op vrijdag 22 mei, het park van Gits is sowieso gesloten op vrijdag.

Het recyclagepark van Zonnebeke is gesloten op donderdag 21 , vrijdag 22 én zaterdag 23 mei.

11
mei
2020

Mondmaskers en handschoenen bij restafval

Met het openen van de winkels en een toename van het openbare leven op maandag 11 mei, verwachten de Vlaamse lokale besturen, de afvalintercommunales en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) een toename van hygiënische wegwerpitems zoals mondmaskers, plastic handschoenen en zakdoekjes in het afval.

Minder afval: familie Sioen gaat de uitdaging aan

Was jij – net als heel wat andere inwoners – niet zo blij dat de restafvalzakken duurder werden begin dit jaar? Vind jij ook dat het leven al duur genoeg is? Wel… wij kunnen dat begrijpen’. Maar afval inzamelen en verwerken kost geld, ook aan de maatschappij, en dus was het nodig om de restafvalzak duurder te maken. Toch hoeft dat jou niet (veel) meer te kosten.

07
mei
2020

Vrachtwagen met kraan vervolledigt wagenpark

Het afgelopen jaar is MIROM Roeselare aanzienlijk gegroeid. Begin 2020 nam MIROM Roeselare de transportopdrachten op  de recyclageparken terug over van MIROM Menen en daarvoor werden in 2019 uiteraard al de nodige voorbereidingen getroffen. Er werden 11 nieuwe medewerkers aangetrokken, goed voor een uitbreiding van 25% van het totale personeelsbestand.

06
mei
2020

Recordaantal inschrijvingen ophaling tuinafval

Door de Coronacrisis waren de recyclageparken een tijdje gesloten en na heropening was (en is) het er nog vrij druk. Vervelend voor mensen die af willen van hun tuinafval... tenzij ze dat natuurlijk laten afhalen aan huis. MIROM Roeselare organiseert al jaren de ophaling aan huis, met een abonnement op een tuinafvalbak.

29
apr
2020

Impact 1 mei op afvalophaling en recyclageparken

Vrijdag 1 mei is - corona of niet - een officiële feestdag en dat heeft op sommige plaatsen een impact op de afvalophaling en de openingsuren van de recyclagreparken. We zetten alles nog eens op een rijtje.

In (een deel van) Houthulst, Moorslede, Roeselare en Zonnebeke is er normaal ophaling op vrijdag en wordt die verschoven zoals hieronder vermeld. In alle andere gemeenten is er sowieso geen ophaling op vrijdag.